Monday, August 9, 2010

Bilder fra marknaden

Ut på tur

Mange lyder og lukter på et tivoli.

Alle valpene og Mira var trygge og fine.

Noen av valpene sovnet i armene på oss :) Vi tok stort sett to valper med oss om gangen og da gikk vi litt hver for oss inne på området. Akkurat denne økten hadde vi med oss mamma Mira for å vise hvordan en voksen Briard ville bli seendes ut:)




I boligområdet fra bilen til inngangen av marknaden, fikk valpene springe løse sammen med oss. Flinke valper som lystrer når vi roper på dem og de springer stort sett oppi bena på oss hele tiden.


Når valpene flytter til sine nye hjem, ønsker jeg at dere skal ha dem mest mulig løse i begynnelsen. Briarden er en hund som vil være med flokken sin og de "reker" ikke rundt eller stikker av (Gjeterhunden i den). I begynnelsen så er det du/dere som er det tryggeste for valpen og derfor vil den alltid følge etter deg. Rop på den, klapp den og ros den (gjerne gi en godbit) når den kommer. Deretter kan du "fri" den så ut igjen så den kan løpe fritt rundt. Her skapes det et tillitsforhold mellom deg og hunden og den vil erfare at det er positivt å komme til mor/far. Senere vil det være lett og ta bånd på hunden og hunden vil ikke "føle at den alltid må ha bånd på" når den kommer til deg/dere. Dermed vil den ikke føle trang til å stikke bort fra deg (Dette er ikke et problem med briarden slik jeg kjenner den)

No comments:

Post a Comment