Monday, August 9, 2010

Etnemarknaden

Har hatt den beste sosialiseringen en kan ha på en liten valp.
Mye folk, spennende lukter, skumle lyder osv, osv...

Vi gikk ikke innom standene med dyr o.l. (Har jo vært på bondegårdbesøk) og med ni valper som skulle få oppleve marknadslivet, ble det til at jeg gikk skytseltrafikk mellom bilen og marknaden. Dette gikk ikke særlig fort, da det var mange folk som ville klappe på dem. Fra 12.00 til 19.00 gikk det i ett! (Vi stoppet opp og fikk i oss en matbit kl 17.00, da vi snek to valper med oss i bagen for å gå inn å kjøpe oss middag;) Vi ble oppdaget og måtte sitte utenfor kafeen, men det gjorde ingenting da det var oppholdsvær;)

Tivoliet og alt det bråket det fører med seg taklet valpene fint. Noen sovnet i armene våre. Dessuten kjøptes et bånd så alle fikk prøve å gå litt i mengden i det yrende folkelivet og alle fikk båndtrening.

Heldigvis fikk jeg hjelp av mine gode hjelpere (for det meste tantebarn og noen venner av dem). Mange kjekke unger som lettet arbeidet veldig:)

Valpetesten er foresten tatt i vårt gamle butikklokalet(!) av to meget dyktige hundeførere i bygda. Tusen takk for hjelpen deres! Sigve Sæle var han som utførte testene sammen med Bjørg Olsen. Begge har trent med eliten i lydighet. Sigve har vært med i testløype på tjenestehunder i forsvaret og han har trent sammen med de norske redningshundene. Bjørg er oppdretter innen Schæfer og har hatt noen kull, hun har gått elite lydighet og begge trener innen RIK programmet i shots. (Godkjente instruktører) Sigve har hatt ulike dobbermenn og nå en malanoise.

(!) Butikklokalet har i dag mange rare lukter av et "forlatt rom", og en vannlekasje osv. Noen varer står det fremdeles igjen, sammen med esker og stativer +++ En helt ny setting for valpene.

Jeg skal se over testene en gang til sammen med Bjørg senere i dag, før jeg tar telefonen opp og ringer dere. Her har det vært meget travelt men dog så gøy:) Mellom testingen og marknaden, fikk vi også truffet Jette og Kjell Tore (Mira's foreldre) sammen med mange venner og unger som de kjenner:)

Oppdateringer og bilder kommer.

No comments:

Post a Comment